Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oskar Bly i jazzig talkshow

Efter framgångarna tillsammans med Whispering Band i höstas tar nu Oskar Bly med sig storbandskonceptet till Göteborg. Tillsammans med Johnny Olsson och West coast big band sätter han upp ”The melody hit parade” på Trädgårn 27 december.

Annons

Berätta. Vad är det ni ska göra?

– Det här är ett koncept för att lyfta fram virtuositet och musikalitet, kvaliteter som jag tycker saknas i dag när artisteri i många fall handlar om helt andra företräden. I korthet går det ut på att jag är ”programledare” och vi har en hemlig gäst.

– Jag tog kontakt med Johnny och han tände på idén. Han hade själv något liknande i Stockholm för en del år sedan med sitt dåvarande storband där jag fick vara med på ett hörn. ”Måndagar på Melody” var ett begrepp i musiklivet på 80-talet.

Berätta om bandet?

– Det är en ny konstellation, riktiga supermusiker med ett nytt progressivt uttryck, lite motsats till Whispering som har det gamla, traditionella soundet. Här är det mer åt Los Angeleshållet, mer fusion och mindre Basie. Vi hoppas det blir en riktig en riktig 80-talsuppvisning i virtuositet, med musikerna i självklart centrum.

Det verkar som du gillar det här med storbandsjazz?

– Ja, faktiskt. Det här blev en helt ny grej för mig. Det är inte så långt från opera som man kan tro.

Kan det bli något för Örebro framöver?

– Absolut. Om det ges rätt förutsättningar. Spelningen på Trädgårn är lite av ett test men ambitionen är att få till något stadigvarande, kanske på sikt en krogshow.

Oskar Bly testar nytt koncept på Trädgårn i Göteborg.Pressfoto Pressfoto

Mer läsning

Annons