Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oskar Bly sjunger Sinatra med Whispering

Pappa Lars var hyllad sångare med Whispering Band på 1970-talet. Nu greppar Oskar Bly mikrofonen.

Annons
Oskar Bly.

Lördag 11 oktober står han på Strömpis scen tillsammans med storbandet i konsertshowen ”A tribute to Sinatra”.

Det var vännen och musikprofilen i Örebro, Caj Lennart Larsson, som kläckte idén i somras, berättar Oskar Bly. Beslutet var inte helt enkelt. Men det faktum att storbandet firar 80 år och han själv 20 år som artist blev avgörande.

– Jag har sådan respekt för pappas gärning. Han var så bra på det, men så tänkte jag att när jag nu kämpat så med operan och de här jubilerna sammanfaller:Jag gör det! Jag får ångra mig hela livet annars.

Valet av Sinatra-tema var desto enklare. Nästa år skulle ”Old Blue eyes” ha fyllt hundra år. Det sammanfaller i sin tur med Örebros 750-årsjubileum. Och dessutom skulle pappa Lars ha fyllt pensionär nu i somras.

Det är inte första gången Oskar sjunger med Whispering. När han var 21 år fyllde bandet 65 år och då var han en av tre sångare på scenen. De andra var Åsa Bergfalk och dåvarande croonern Benny Lawin. Men han har flera gånger tidigare sjungit med storband under karriären. Under studieåren i Göteborg var han till och med initiativtagare och bildade ett

– Jag växte upp med den här musiken och faktum är att steget egentligen inte är så långt mellan att sjunga opera och till storband. Det handlar mycket om öppen hals – och framför allt, det kräver mycket övning. Det är inte bara att gå in och tjafsa på, säger Oskar.

Mellan 20 och 30 låtar räknar han med att hinna repa in med bandet till premiären på Strömpis nästa lördag. Tradition, kvalitet och förnyelse är ledorden. Och han tänker inte härma, vare sig Frank eller pappa Lars.

– Nej, jag kommer verkligen göra min egen grej, säger Oskar Bly.

Mer läsning

Annons