Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På Popkollo står tjejerna i centrum

På Popkollo i Bredsjö är det tjejerna som får ta plats. Under veckan ska de få bilda band, skriva musik och lära sig att spela instrument. 

Annons
Rut Larsson, Linnea Brehmer Trumö, Ebba Eriksson Medin, Gabriella Martinez Larson, Signe Nilsson och Ellen Eriksson Medin är några av tjejerna som spenderar veckan på Popkollo.

För första gången anordnas ett längre Popkollo i Örebro län. I det gamla stationshuset i Bredsjö ljuder skratt, sång och från ett piano klinkar tonerna från Beethovens "Für Elise".

Signe Nilsson är en av deltagarna som under veckan ska få lära sig att skriva låtar och spela instrument.

– Jag kom hit för att lära känna nya människor och för att bli bättre på att spela instrument. Jag tror att Popkollo behövs eftersom det alltid är så mycket kring killband. De får åka runt och uppträda. Det är inte på samma sätt för tjejband, säger Signe. 

Therese Carlsson är en av ledarna och hon hoppas på att Popkollo ska ge tjejerna bättre självförtroende och lära dem att ta plats inom musiken.

– Jag önskar att Popkollo fanns när jag själv var yngre och började med musik. Jag hoppas att kollot ska kunna förändra. Det kanske blir enklare att som tjej sätta sig vid trummorna och ta plats när man har varit här och övat på det i en vecka.

Läs ett längre reportage om Popkollo i papperstidningen, onsdag. 

Mer läsning

Annons