Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Paljetter, galaklädsel och komplicerade hårkreationer"

Det är ljust. Det är väldigt ljust när Örebros egen dragshowgrupp Fashion Pack drar i gång sommarens föreställning på Strömpis. Egentligen är det väl det enda som är riktigt trist med ”The Luxury Overdose”. Att det är en vacker junikväll och klockan är bara 21.

Annons
Fashion Pack.

Thomas Johanssons Fashion Pack borde nämligen befinna sig på mörkare och mer glittrande scener. För när de sammanlagt sju killarna i gruppen drar över sin publik handlar det om paljetter, galaklädsel, komplicerade hårkreationer, juckande underliv och enormt mycket humor och distans.

Det börjar med en monolog av en blåställsklädd Alexander Fjellner. Monologen är befriande bitsk och lokal. Den ställer in allt från länsteaterföreställningar till Peter Flack med ordakrobatik som lovar gott.

Gott blir det. Mycket blir det. Och fort går det. I ett rasande tempo genomförs ett tiotal nummer där ett av numren är en lång odyssé i filmhistoria. ”Grease”, ”Pirates of the Caribbean”,”Titanic”, ”Dirty Dancing”, ”Änglagård” och så ytterligare dryga dussinet filmscener avverkas. De flesta förstås till musik och dans.

Den röda tråden i föreställningen är förstås dragshow, män utklädda till kvinnor. Det förekommer ingen direkt drift med könsroller. Snarare enkla, och roliga, skämt med kändisar och samtida företeelser. Mia Skäringers Tabita är charmant fräck i Magnus Bertelsens gestaltning liksom hans finkulturella Eva Kritik från lokalbladet.

Det här räcker sannerligen. Det vill säga dragshow med strålande koreografi av Emelie Jennstig och Thim Lohse, fantastiska kostymer och frisyrer och allt buret och framfört av fem mycket duktiga dansare och dragqueens och så de två snygga tillika sarkastiska divorna Thomas Johansson och Magnus Bertelsen.

Fashion Pack-erfarne Alexander Fjellner sticker ut som trygg och smidig dansare liksom debutanten och den blivande stjärnan Kevin Reyes. Men över lag håller ensemblen hög kvalitet och imponerar stort.

Örebro kan lugnt fortsätta stoltsera över att ha ”en riktigt jävla dragshow”.

Mer läsning

Annons