Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parker Lewis

Annons

Gamle örebroaren Emil Johansson och band får med sitt Parker Lewis stå som premiärakt på Satins nya satsning Popkult. Det är en uppgift som innehåller både toppar och dalar. Samt en hel del själ.

Fokus ikväll ligger på senaste skivan ”Pengar Leenden” och debutskivan ”Parker Lewis” får tyvärr inte vara med alls och leka denna kväll. Det är svenska som är grejen så att säga. Inledande duon ”De hundra tusens tåg” och ”Tillbaka” värmer upp den lilla, men energiska, publiken som valt att placera sig allra längst fram vid scenen.

Efterföljande ”Dream Baby” är en dansant liten popkaramell, men allra bäst under kvällen är hoppfulla ångesthymnen ”Över Kilsbergen” och avslutande politikpopen i ”Ingen så blå”. Inför denna sista låt delar Emil med sig av sitt innerliga hat mot vår regering som verkligen sätter fart på publiken. Allsången är ett oundvikligt faktum.

Lite ljudstrul är ett genomgående tema för kvällen samt att Emil och bandet känns lite reserverade inledningsvis. Det senare släpper mot slutet, men då spelningen är magra femtio minuter tar det slut innan det hunnit tagit fart.

Däremot känns Emil Johansson otroligt genuin. Detta är inte bara ord på papper för hans del och det märks verkligen. Mina tankar vandrar till en viss Thåström både ljud- och textmässigt.

Nästa gång Parker Lewis besöker hemstaden hoppas jag på en bättre scen samt lite låtar från debutskivan med. För oavsett om det är Parker Lewis på svenska eller engelska finns det ju en uppenbar sanning. Ingen så blå kan förstå det här.

Mer läsning

Annons