Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pengarna i hamn för Lang-filmerna

Finansieringen är i hamn för film av sex Maria Lang-deckare.
– Just nu sitter vi och jobbar med produktionsavtalet, säger Thomas Roger från Filmregion Stockholm-Mälardalen och Cinestar Studio.

Annons
Dagmar Lange skrev under pseudonymen Maria Lang.

Den totala produktionskostnad beräknas till runt 80 miljoner kronor varav sex miljoner från regionen, både offentliga och privata medel.

– Det handlar om sex långfilmer och inspelningarna kommer att dra igång nu i vår, slutet av mars-början av april, berättar Thomas Roger.

Inspelning på flera platser i länetFilmerna utspelar sig under alla fyra årstiderna så i december kommer de sista scenerna att ha spelats in. Inspelningarna kommer att ske dels i uppbyggda studios vid Cinestar Studio i Hällabrottet, i Nora och på andra platser i länet.

– Nora är väldigt viktigt i det här sammanhanget, men vi kommer att leta efter stadsmiljöer, efter herrgårdar och annat, säger Thomas Roger.

Bolaget bakom nya HamiltonBakom projektet står TV 4 och Pampas produktion som har köpt filmrättigheterna från Norstedts förlag. Pampas har tidigare varit inblandade i storsatsningar som Wallander, Millennium och den tv-aktuella serien ”Anno 1790”. Dessutom samarbetar man just nu med TV 4-gruppen med de nya Hamilton-filmerna med Mikael Persbrandt i huvudrollen. Det är inte den första filmatiseringen som gjorts av Maria Langs böcker. 1960 kom ”När mörkret faller”, 1961 ”Ljuvlig är sommarnatten” och 1969 ”Håll polisen utanför”, en specialskriven serie för tv där Sven-Bertil Taube spelade huvudrollen som kommissarie Christer Wijk.

Mer läsning

Annons