Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter Flack leder O, helga natt

Peter Flack är årets allsångsledare i O, helga natt.
Han får sällskap på scen av  Shirley Clamp, Thomas di
Leva och stjärntenoren Lars Cleveman.

Annons

Den 4 december är det åter dags för O, helga natt på Stortorget i Örebro. De senaste årens allsångsledare Ernst Kirchsteiger får i år maka på sig till förmån för en folkkär revymakare.

– Är publiken så stor som på O, helga natt gäller det att skapa en atmosfär så att varje åskådare känner att vi har kontakt. Det blir en stimulerande utmaning. Mycket beror också på att jag kan entusiasmera publiken att sjunga med i låtarna. Det blir till att hårdträna så jag kan sångerna utantill, säger Peter Flack i ett pressmeddelande.

Frilansande tenorTraditionen med en kända tenorer som sjunger O, helga natt fortsätter. I år sjungs  finalnumret av den svenske stjärntenoren Lars Cleveman.

– Opera har jag haft i mig sedan barnsben. Vi sjöng mycket i min familj och jag tog mina första sånglektioner i de tidiga tonåren. Under 15 år tillhörde jag Stockholmsoperan, men gör nu min andra period som frilansande tenor, säger Lars Cleveman i pressmeddelandet.

Ny dirigentDirigent Solvieg Ågren lämnar efter tio år över dirigentpinnen till Fred Sjöberg. Han har satt samman en ny kör, döpt till O, Helga Natt-kören. I den ingår bland annat elever från Risbergska skolans Vokalensemble.

(NA)

Peter Flack har stått på scenen under O, helga natt även tidigare, men då i rollen som revyfiguren Hjalmar. Här tillsammans med den brittiske tenoren Barry Banks 2006.

O, helga natt på tv

O, helga natt sänds klockan 20.00 på Julafton i TV4.

Kanalen har redan nu bestämt sig för att även sända evenemanget 2012 och 2013.

Mer läsning

Annons