Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Petra Weckström ny vd när Länsteatern omorganiserar

Petra Weckström, tidigare administrativ chef blir ny vd på Örebro länsteater. Det beslutade teaterns styrelse vid sitt sammanträde i fredags.

Annons
Bild från Länsteaterns Chaplinföreställning.

Tillsättningen innebär en omorganisation av teaterns ledning och renodling av arbetsuppgifter. Tidigare, under Måns Lagerlöfs chefskap, har rollen som vd- och konstnärlig ledare hängt samman. Nu delas de, och därmed återgår organisationen till det läge som gällde före Lagerlöfs tillsättning.

– Vi hade en besvärlig ekonomisk situation när Måns tillträdde för fyra år sedan och då såg vi den här lösningen att han axlade båda rollerna. Men när vi nu sökt hans efterträdare har vi märkt att de intervjuade tycker att det är ett för tungt ansvar att ha det ekonomiska ansvaret parallellt med det konstnärliga. Därför gör vi den här ändringen och det känns naturligt. De flesta länsteatrarna ute i landet är organiserade på detta sätt, säger Ewa-Leena Johansson, styrelseordförande.

Petra Weckström har jobbat tre år på Örebro länsteater.

– Det är jätteroligt och känns jättespännande. Lite nervöst kanske, men jag kan teatern efter de här åren, säger hon.

I vd-rollen kommer hon att fullfölja den kompetensutvecklingsprocess som teatern är inne i. Det handlar om att identifiera problemområden och staka ut vägen för framtiden. Arbetet kommer ske i nära samarbete med den konstnärlige ledaren, men med mer fokus på yttervärlden och att bygga nätverk i regionen.

Hennes första uppgift blir att fullfölja rekryteringen av ny konstnärlig ledare. Lenny Carlsson som är tillförordnad teaterchef kommer att fungera som senior advisor fram till den 15 januari 2015.

Petra Weckström.

Mer läsning

Annons