Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pjäs om hedersvåld till Örebro

"Kärleken är fri!?" som nye chefen för Örebro Länsteater, Michael Cocke, regisserat ska spelas för skolungdomar i Örebro i augusti.

Annons

Kampanjen "Kärleken är fri!?" är ett projekt som drivs av den nationella Arvsfonden i samarbete med Folkteatern i Gävleborg och Rädda Barnen med flera. Projektets syfte är att förebygga hedersrelaterat våld och förtryck.

Satsningen sträcker sig från april 2014 till april 2017 och riktar sig till årskurs 9 och gymnasieskolor i hela landet. Projektet ger elever och skolpersonal möjlighet att under en vecka diskutera innebörden av barns rättigheter tillsammans med ansvariga vuxna. Som diskussionsunderlag medföljer en teaterpjäs med Folkteatern i Gävleborg, regisserad av dess förre chef Michael Cocke som sedan årsskiftet är ny chef på Örebro Länsteater.

– "Kärleken är fri!?" kommer till Örebro sista veckan i augusti. Det är ännu inte bestämt om den ska spelas på Nya China eller på Tegelbruket. I anslutning till föreställningen blir det diskussioner och elevutbildningar, säger Michael Cocke, som även sitter i styrelsen för riksorganisationen Glöm aldrig Pela och Fadime som arbetar mot hedersrelaterat våld och förtryck.

Mer läsning

Annons