Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plötsligt pratar alla om Molly

Annons

Efter att ha lyssnat igenom och sett alla sju bidragen på plats under repetitionerna i Göteborg är det några artister och låtar som sticker ut lite extra, även om de gör det på lite olika sätt. Molly Pettersson Hammar har imponerat – och inte bara på mig. Snacket i pressrummet på Scandinavium bubblade om att hon mycket väl kan skrälla och snuva någon av förhandsfavoriterna Eric Saade eller Jessica Andersson på en finalplats.

Hennes starka och uttrycksfulla röst är svår att värja sig emot och låten ”I’ll be fine” innehåller flera ingredienser som brukar funka i Mellon.

Dolly Styles docktjejer Dolly, Holly och Molly med sin Aqua-liknande gladpoplåt, ”Hello Hi”, kommer helt klart att sätta färg på tillställningen, även om jag inte tror att den håller hela vägen.

Karlskogabon Elize Ryd snackas det också om. ”One by one” som hon gör med operatenoren Rickard Söderberg sätter sig som ett häftplåster och är svår att bli av med om man börjar nynna på den, mest för att melodin är så enkel. Men poängen med att ha med en operaröst går mig förbi. Låtens form gör att Söderbergs kapacitet inte utnyttjas fullt ut. Jämför med Malena Ernman som kunde spela ut hela sitt stora röstregister när hon vann med ”La voix”.

Eric Saade som vann 2011 med ”Popular” går naturligtvis aldrig att räkna bort. Som vanligt innehåller hans nummer flera scentekniska finesser. Tidigare har han krossat glas och badat i vattenfall. I år avslutar han låten på en plattform som svävar ut över publiken (snabbt benämnd som ”dödsplattformen” av en kvällstidning). Det kommer säkert att gå hem i stugorna.

Så det är bara att spänna fast säkerhetsbältena och börja tokrösta på sina favoriter. Nu kör vi!

Mer läsning

Annons