Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Popkollo släpper platser till sommarkollo  

För tredje året ordnas popkollo för tjejer i Örebro län i sommar. Men redan i påsk ordnas ett läger för lite äldre tjejer över 18 år - Popkollo Madame.  

Annons

Popkollo är musikläger för tjejer 12-16 år som har arrangerats i Örebro län sedan 2013. Sommaren 2014 hölls lägret i Bredsjö i mitten av juli. I år hålls det 27 juni till 5 juli men platsen är ännu inte fastställd.

Bakom kollot står den ideella föreningen Rockjuntan som öppnar anmälan i dag, tisdag.

"Att stötta tjejers musikutövande är så viktigt och vi är så glada att kunna fortsätta göra kollon i Örebro", säger Sea Flykt Bergman, arrangör för Rockjuntan i ett pressmeddelande..

Deltagarna får prova

på att spela instrument, bilda band och spela live. Dessutom gästas kollon av verksamma artister som ger tips och inspiration. För att delta krävs inga förkunskaper.

Nytt för i år är ett Popkollo Madame för tjejer som är 18 år och äldre i Varberga kulturhus. Detta blir första Popkollo Madame som Rockjuntan anordnar.

"Sommarkollot 2014 blev en sådan succé bland både deltagare och föräldrar, vi fick många kommentarer om vuxna som önskade att de också kunde gå, så i år beslutade vi oss för att göra ett kollo för ungdomar och ett kollo för vuxna", säger Sea Flykt Bergman.

(NA)

Mer läsning

Annons