Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär: Nostalgi i Trystorp

För tredje året är det dags för Stjärnkvällar på Slottet, i år med extra glans när Lill-Babs finns med bland kvinnorna som omger Hjalmar Berglund på scenen i Trystorp.Det blir kvällar med hög nostalgifaktor, utlovar Peter Flack.

Annons

Besökare i herrgårdsparken kan förvänta sig ett liknande upplägg som tidigare år, det vill säga en välbekant Vibygubbe som passar på att agera lite slottsherre.

– Ja, det här är ju Hjalmars hemtrakter så han ser det lite som sitt eget slott och är lite stolt, berättar Peter Flack, programledare.

På tisdagen samlades årets ensemble för repetitioner. Förutom Lill-Babs och Peter Flack medverkar liksom tidigare Marie Kühler och Amanda Flack samt Peter Tikkanen, ackompanjatör. Dessutom finns en av Flacks revyprimadonnor med på scen, Meta Roos som har med sig Janne Ottesen på gitarr.

– Det blir väldigt musikaliskt, mycket låtar som man känner igen, säger Peter Flack och avslöjar att fyra viktiga personer som skulle ha fyllt hundra i år kommer att uppmärksammas lite extra: Frank Sinatra, Billie Holiday, Ingrid Bergman – och hans egen pappa.

Nyfikenheten är givetvis stor på Järvsöjäntan Barbro Lill-Babs Svensson, som sedan länge är en av Hjalmars stora idoler, berättar Peter Flack.

– Men han har ju bara läst om henne i veckotidningarna, så vad är det han inte vet om henne. Det kanske han får svar på.

Lill-Babs har bland annat samarbetat med Sammy Davis, som också ingick i Rat pack med Sinatra, och storbandsledaren Quincy Jones. En del om detta kommer publiken få veta mer om.

För Barbro Lill-Babs Svensson är stjärnglansen på Trystorp en annan än "Stjärnorna på Slottet" i tv som hon medverkade i 2012.

– Det ska bli jättekul. Peter har frågat förut men då har jag inte kunnat, berättade Barbro Svensson för NA:s reporter när ensemblen träffades första gången i början av maj.

Hon är utan tvekan en av Sveriges mest kända, mest turnerande artister. Dansbandsångerska, folkparksartist och en oändlig rad tv-framträdanden under hennes mer än femtioåriga karriär. Hon var med i programmet Drop-in 1963 och sjöng ”Leva livet” när Beatles var i Sverige för första gången. Det finns ett foto när hon och John Lennon tittar på varandra.

– De fick min autograf men jag tog aldrig deras, berättade hon.

Mer läsning

Annons