Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Proffsig show – men Gustav saknas

Nytt för i år för den återkommande Fashion Pack-showen på Strömpis i Örebro är den stora videoskärm där förinspelat material både fyller ut och tillför showen. Ett smart drag när ensemblen krympt och man behöver köpa sig tid.

Annons

Thomas Johansson och Magnus Bertelsen är ensamma kvar och det går inte att låta bli att sakna Gustav Lagerträd, tyvärr. I år känns föreställningen lite svagare än i fjol och det är frustrerande. Det här är ett etablerat gäng med duktiga artister och jag förväntar mig ständigt en dundershow. Och det får vi ju egentligen men ändå upplever jag att något fattas utan att det är självklart exakt vad.

Fashion Pack briljerar i sina musik- och shownummer och det är av musiknumren vi får njuta allra mest. Johansson kan vara så många skepnader och är lika bra som ”Ulla-Bella” som ena hälften i Bobbysocks eller Arja Saijonmaa. Bertelsen är fantastisk som Loreen som även är det nummer som lämnar störst avtryck.

Årets dansare, Olle Nykvist, Karl Ljungblad, Karl Nyström och Gabriel Berg är superduktiga och Nykvist och särskilt Berg, som har glimten i ögat, sticker ut extra.

Kostymerna är mer påkostade än någonsin vilket är tydligt med häftiga kreationer och svängar som tagits ut ytterligare. Aldrig trodde vi väl att två strutsar skulle ta plats på denna scen. Stort plus för kostym, musik, dans och show. Litet minus för sketcherna och det ibland något för höga och skärande ljudet. Sammanfattningsvis bjuds det på en väl genomarbetad show där deltagarna känns proffsigt förberedda, 80-tals medleyt var ett ruggigt smart drag och publiken var mer än nöjd

Mer läsning

Annons