Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Proffsigt - men utan upptempo

Magnus Carlsson uppger skämtsamt på scenen att han och Sonja Aldén har gjort sisådär 200-300 julskivor sammanlagt.

Annons

Nu har de båda julsångsproffsen slagit sig ihop med Jessica Andersson och skapat en stilren julshow. Jodå, visst skapar trion julstämning men inte av den klassiska Disneysorten utan mer en mysig och harmonisk vinterstämning. Här råder vuxenjul - upptrissade barn, smaklöst pynt och tomtar göre sig icke besvär. Tänk vuxna som klätt upp sig i långklänningar och smoking för att fira jul på ett cocktailparty i en elegant våning.

Repertoar

Repertoaren domineras av kända svenska och engelskspråkiga lugna julsånger som "Nu tändas tusen juleljus", "I'll be home for Christmas" och psalmer som "Bered en väg för herran". Carlsson framför en ny julsång, "Ding Dong" med Andersson och Aldén på kör. Men alla nummer har inte jultema, julsångerna blandas med bland annat låtar från artisternas soloskivor.

Julpynt

Showen är uppdelad i två delar. I den första har scenen karaktär av ett mysigt vardagsrum, komplett med en soffa som artisterna sitter i när det inte är deras tur att sjunga, soffbord och teservis. I andra delen har scenen blivit större och ger en känsla av mörk vinternatt. Så trots att en julblomma är det enda traditionella julpyntet som används förmedlar dekoren julkänsla.

Känsla

Alla tre artisterna är duktiga sångare vilket de bevisar showen igenom, de är väldigt proffsiga. Bäst känsla är det i en fantastisk version av Leonard Cohens "Hallelujah". Inledningsvis sjunger varje artist en vers var endast kompad av varsitt instrument (gitarr, piano och bas), för att i slutet sjunga alla tre kompade av full orkester. Ett nummer som framkallar rysningar.

Jullåtar vi saknade

Upptempolåtar! Det blev lite segt med alla stämningsfulla, lugna låtar. Whams "Last Christmas" hade passat Carlsson som ju har ett förflutet i diskobandet Alcazar perfekt, men allra helst hade jag velat få höra den röststarka trion bränna av gospelklassikern "Go, tell it to the mountain" tillsammans. Det hade nog blivit magiskt.

Mer läsning

Annons