Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Raw comedy

Annons

Stand-up comedy 2011?! Jag är säkert gnällig men företeelsen har varit en del av mitt ”nöjesliv” i över 20 år och jag letar framför allt efter ärliga skratt, svidande intelligens parad med överraskande vansinne.

Av den varan bjöds publiken mycket lite i onsdags. Dessvärre tycktes akterna mer vara till för att visa upp levande versioner (med mobilkameramöjlighet) av redan utnötta TV-ansikten.

Mårten Andersson

som värd och drivande bakom det hela uttryckte besvikelse över att han inte blivit recenserad förra gången i Örebro. Så här kommer den: lineupen och valet av akter till en fungerande helkväll torde vara lika viktig som när en gourmetkock väljer rå(!)-varor. Mårtens anrättning bjöd på få smaksensationer, det liknade mer uppvärmd lunchlåda. Hans egna ”pausframträdanden” kändes som flåsiga försök att stjäla tid i rampljuset, presentationerna saknade ärlighet, värme och mening. Vi vet att artisten står klar och väntar i kulissen – presentera och dra! Och att tjäna som provpublik för skämt till TV-inspelningen senare känns segt som en lövbit.

Kvällens ”recept” då? En definitivt uttjatad Anders (och Måns) lika underbart disträ och uppslagsrik som alltid men jag har sett honom bättre (på TV).

Ava Vidal kör sin engelska snabbhumor i ultrarapid eftersom stackaren inte vet om vi verkligen förstår (språk och kultur). Men vi skrattar artigt ändå. Kejsarens nya kläder? Hon ser trött ut när hon lämnar scenen.

Soran Ismail är en ung och hungrig ståuppare med en underbar, naiv utstrålning. Synd att han lägger så många pubertetsskämt i grytan – det blir inte roligare för att han rör och rör. Soran kan bättre – nu väntade jag bara på att han skulle börja dra Bellmanhistorier också.

Mer läsning

Annons