Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rubarth om väntan

Efter två år av förseningar släpper rockgruppen Casablanca sitt debutalbum senare i veckan. Förre ÖSK-spelaren Mats Rubarth, bandets basist, förklarar varför det tagit så lång tid.

Annons

Våren 2010 blev bandet Casablanca känt för den stora publiken, då bandet stod för pausunderhållningen i Melodifestivalen med en hårdrocksversion av Malena Ernmans vinnarlåt "The voice". Singeln "Downtown" släpptes kort därefter och det talades om ett album senare under våren. Men sedan blev det tyst.

– Vi förhandlade med flera olika bolag, men det landade aldrig. Och sedan när det väl blev klart med ett skivbolag så passade det inte att ge ut just då, berättar Mats Rubarth.

Han är fotbollsspelaren med bakgrund i ÖSK och AIK som sadlade om efter idrottskarriären och blev rockstjärna. Casablanca blev känt som en "supergrupp" eftersom medlemmarna är hämtade från andra kända band: trummisen Josephine Forsman (Sahara Hotnights), gitarristen Erik Stenemo (Melody Club), sångaren Anders Ljung (Space Age Baby Jane), och Ryan Roxie (leadgitarrist med Alice Cooper i över tio år).

Förra året kom både Sahara Hotnights och Melody Club med varin platta, så Casablancas lades på is.

Redan 2009 spelade bandet in material med Kleerup som producent. Men bandet tyckte inte att det blev så bra. De var ute efter ett annat sound. Därför bokades Polar Studios och hårdrocksproducenten Chris Laney. Resultatet blev ett tuffare sound som nu alltså landar på skivdiskarna.

– Äntligen får man väl säga. Det ska bli skönt att komma ut och spela för folk. Vi håller på och bokar en Sverigeturné under april-maj.

Spelar ni någonstans här i närheten?

– Inget som är inbokat. Eskilstuna 5 april är väl närmast i dagsläget. Men det kan mycket väl bli nåt i Örebrotrakten. Så håll utkik i spalterna.

Debutskivan "Apocalyptic youth" recenseras här på Meny på onsdag 14 mars.

Mer läsning

Annons