Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så blir teatersäsongen

Teatersäsongen i länet bjuder på både komedi, musikal, gangsterkärlek och filosofiska frågor.

Annons

Nu har Länsteatern presenterat vad de kommer att spela den kommande hösten och våren.

- I år är det mer barn- och ungdomsteater än på mycket länge, totalt fem olika uppsättningar, säger teaterchef Måns Lagerlöf.

- Det beror på att vi märker att intresset har ökat. Vi kommer att spela både i Örebro och ute i länet.

Först ut i raden av uppsättningar för barn är Flyktbilen, där två ensamma barn möts vid en bilskrot. En av huvudrollerna har Peter Jansson, som denna säsong spelar både i en barn- och en vuxenföreställning.

- Nyckeln till bra barnteater är att man tar sin roll på stort allvar, att man sätter sig in i karaktären, på liv och död. Det skiljer sig egentligen inte mot att spela för vuxna, säger Peter Jansson.

I teaterabonnemanget för vuxna ingår fyra uppsättningar. Först ut är Jumpy, med Sverigepremiär den 21 september. 50-åriga Hilary tvingas möta en ålderskris hon inte visste att hon hade när dottern Tilly börjar vilja ta ut svängarna, inte bara inom det sexuella området.

- Jag är just nu inne i en process med min roll. Jag tycker i min hjärna att hon är avskyvärd samtidigt som jag själv tänker att det ju inte har något med mig själv att göra – eller?, säger Malin Berg som spelar Hilary.

Övriga tre uppsättningar i abonnemanget är ”Evigt ung” från Wermlands Opera, ”Den besynnerliga händelsen med hunden om natten” samt den nyskrivna musikalen ”Lasse-Maja – musikalen”, av Erik Norberg och Alexander Öberg.

Mer läsning

Annons