Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så snabbt tog mellobiljetterna slut 

Klockan nio på fredagsmorgonen släpptes biljetterna till Melodifestivalen 2015. Till deltävlingen i Örebro såldes biljetterna slut på 15 minuter.

Annons
Robin Paulsson och Sanna Nielsen är programledare för Melodifestivalen 2015. Den 28 februari kommer musiktävlingen till Örebro.

Utanför Örebrokompaniets försäljningskontor började de första köa redan klockan tre på natten till fredag, berättar Jonas Bertilsson, biljettansvarig på Örebrokompaniet.

– Trots regnet var det minst 70 personer i kö. Men vi hade nog förväntat oss fler med tanke på hur många som köade till andra chansen, säger Jonas Bertilsson.

I stället valde många att köpa sina biljetter hemma vid datorn. En av dem var Eva-Lena Sandelin Ländin.

– Jag försökte i 30 minuter hemma men det stod bara ”fel kod”, hela tiden. Åh, jag blir galen, utbrister Eva-Lena när hon kommer till Örebrokompaniet för att införskaffa biljetter.

Hon berättar att tanken var att gå på den tv-sända deltävlingen i Örebro med en god vän. Men nu får det bli biljetter till genrepet i stället.

– Jag brukar inte titta på Melodifestivalen men tänkte att detta kunde vara en kul grej, säger Eva-Lena.

Även Lena Nordin får besöka Örebrokompaniet för att få melodifestivalbiljetter efter att bokningssystemet på internet krånglat.

– Jag är jättemissnöjd! Jag var verkligen ute i god tid men det gick inte att boka tre platser bredvid varandra, säger Lena.

Hon hade bestämt med sina barnbarn Rebecka och Alexandra att de skulle gå tillsammans på den fjärde deltävlingen i Örebro.

– Vi brukar inte titta på Melodifestivalen, men de pratade om att det skulle vara kul att gå och titta på den när de var små.

Lena köper tre biljetter till generalrepetitionen på fredagskvällen. Visst känns det lite tråkigt att det inte blev några biljetter till lördagskvällen men det känns okej ändå, berättar hon.

– Det spelar egentligen ingen roll att inte tv är där då. Nu kan vi ju titta på tävlingen dagen efter också!

Jonas Bertilsson, biljettansvarig på Örebrokompaniet.

Melodifestivalen 2015

Deltävling 1: Den 7 februari, Göteborg, Scandinvium.

Deltävling 2: Den 14 februari, Malmö, Malmö Arena.

Deltävling 3: Den 21 februari, Östersund, Östersund Arena.

Deltävling 4: Den 28 februari, Örebro, Conventum Örebro.

Andra chansen: Den 7 mars, Helsingborg, Helsingborg Arena.

Final: Den 14 mars, Stockholm, Friends Arena.

Mer läsning

Annons