Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samuelsson blir filmpolis

Vi känner honom redan som världens starkaste "Let's dance"-mästare.
Nu tar Magnus Samuelsson ett kliv i en helt ny riktning - som seriös skådespelare. Och det gör han i SVT:s nya satsning som bland annat spelats in i Hällabrottet i Kumla kommun.

Annons
Hela A-gruppen: Shanti Roney, Matias Varela, Niklas Åkerfelt, Irene Lindh, Claes Ljungmark, Malin Arvedsson och Magnus Samuelsson. Bild från poliskontoret, i Hällabrottet.

I rollen som polisen Gunnar Nyberg i filmatiseringen av Arne Dahl-serien om "A-gruppen" gör han sin första stora roll. Redan i julhelgen kommer ett smakprov, då visas "Misterioso" i två delar i SVT, sedan kommer ytterligare åtta avsnitt nästa höst.

Magnus Samuelsson, som tidigare gjort en liten roll i "Göta kanal 3 - kanalkungens hemlighet", hoppas att folk ska gilla serien men egentligen bryr han sig inte så mycket om vad folk tycker och tänker.

- Jag har försökt göra det här jobbet så bra jag kan och så länge man är nöjd med sig själv så spelar det inte så stor roll vad andra tycker. Jag är bara glad att jag fått vara med.

Du verkar inte vara rädd för att pröva nya saker, hur vågar du?

- Jag vet inte, första gångerna jag skulle dansa så tyckte jag det var jätteobehagligt, men jag tänkte också att "vad är det värsta som kan hända". Så den resan blev väl någon form av terapiarbete.

Hur tycker du att det gick att filma?

- Jag fick börja från ruta tvärnoll och i början kände jag att det här blir ett långt år. Men det fick växa fram och ganska snart blev det väldigt kul. Nu vill jag fortsätta med filmandet, jag har lite smågrejer på gång, säger Magnus Samuelsson ungefär samtidigt som han passar på att ta av sig sin kavaj och blotta sina armmuskler. Själv hävdar han att han först nu kommit i gång med träningen ordentligt men de ser ändå aningen större ut än kollegan Shanti Roneys lår.

Sa nej till "Gladiator"

Just Magnus Samuelssons storlek är en fördel tror han eftersom det inte direkt kryllar av storvuxna skådisar. Inte minst var det storleken som bidrog till erbjudandet om att spela krigisk gladiator mot en viss Russell Crowe, något han tackade nej till.

- Just då var jag helt inställd på träning och tävling. Sedan hör det till saken att jag just varit i Marocko och tävlat och alla blev sjuka. När jag kom hem igen ringde det någon från en film med en massa jättekända namn som jag inte kände till och avslutade med att filmen skulle spelas i i Marocko, då var det ju tack och hej direkt. Två år senare såg jag den på bio och det räckte ju med att se introt för att fatta vad jag missat.

Fakta

Fakta/Magnus Samuelsson

Namn: Carl Magnus Samuelsson

Ålder: 41

Bor: Gården Linneberg nära Kisa.

Familj: Fru och två barn, 7 och 9 år.

Fritid: Motorsport. "Rally är en bra avkoppling".

Tränar: 5 - 6 dagar i veckan.

Oväntad karriärsväng: Medverkade i "Let's dance" 2009 och vann.

Kollegorna om Magnus:

Shanti Roney, skådespelare: "Det är skönt i den här miljön att det kommer in någon utifrån. Då blir det väldigt konkret, ibland är det bättre att bara säga det första som kommer ut i stället för att försöka vara en "smart" skådespelare. Magnus har varit jättebra".

Harald Hamrell, regissör: "Jag var lite osäker först men när vi provfilmade märkte jag hur bra han tog regi, det är ovanligt för någon så oerfaren. Han är naturlig och har ett stort hjärta och fungerar bra i grupp. Min oro kom på skam, jag blev jätteimponerad".

Mer läsning

Annons