Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simon Flack prisad för "Tid tillsammans"

Örebrofilmaren Simon Flack fick det nyinstiftade Zentropa-priset vid Novemberfestivalen. Se prisutdelningen här ovan.

Annons

Simon Flack gick vidare till Novemberfestivalen, eller SM i ung film som det också kallas, från Örebro läns regionala uttagningstävling Josef tidigare i höstas. I Trollhättan ställdes hans kortfilm mot fyrtiotvå andra filmer från hela landet.

– Jag var inte alls beredd att få något pris. Konkurrensen var väldigt hård. Jag blev väldigt chockad, men otroligt glad naturligtvis, säger Simon Flack.

Filmen "Tid tillsammans" är en 15 minuter lång science fiction-historia om två barn som hittar en tidsmaskin. De reser i tiden, upplever olika äventyr och blir vänner på kuppen.

– Det är min hommage till 80-talsfilmer som jag växte upp med, typ "E.T." och "Indiana Jones".

Zentropa-juryns motivering till priset lyder: "I ett vardagligt Sverige, i en vanlig miljö har regissören skapat en fantasifull och medryckande berättelse med spänning och fina effekter. Zentropas pris går till en regissör som gjort en helgjuten film, med ett mycket vackert foto, som använder tekniska lösningar som förstärker och för berättandet framåt. Filmen visar att regissören har ambitioner om sitt filmskapande i framtiden".

Priset innebär att Simon Flacks nästa film kommer få professionell handledning och tillgång till Zentropas gradingstudio i efterarbetet.

– Jag har flera olika projekt på gång. Men jag har inte bestämt vilket som jag ska ta till Zentropa, säger Flack som arbetar som teknikassistent på Stockholms filmskola, där han gick som student så sent som förra året.

Se trailern för "Tid tillsammans" här nedan.

Mer läsning