Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrällen: Örebrolåt vidare till final 

Örebrobidraget ”Songbird” gick direkt till final när första deltävlingen i Melodifestivalen genomfördes i Malmö.
- Vi är ganska chockade. Och glada, säger Tim Larsson, en av upphovsmännen bakom låten.

Annons

Ellen Benediktson skrällde rejält när hon gick direkt till final i Melodifestivalens första deltävling med Örebrobidraget ”Songbird”. Bakom låten står killarna i Play Prodoction: Johan Fransson, Tim Larsson och Tobias Lundgren. Så sent som förra året var de också låtskrivarna till Yohios bidrag.

- Vi har ganska osäkra på om låten skulle hålla bland alla bomber och explosioner, berättar Tim Larsson i telefon direkt efter deltävlingens slut. Men vi tycker om låten och vi tycker om Ellen Benediktson.

Ellen Benediktson och ”Songbird” är nu klar för Friends Arena tillsammans Yohio.

Helena Paparizou och Linus Svenning gick till Andra chansen.

Dagslända

Var han en dagslända i fler avseenden än det visuella? Den späde Yohio slog ner som en rosa åskvigg och slutade tvåa i Melodifestivalen 2013. I år kom han tillbaka som en svartklädd, eldkastande magiker och korades omgående till den första deltävlingens stora favorit.

Men alla var inte övertygade. Skulle Yohio klara sig lika bra när förra årets chockeffekt lagt sig?

Lördagens tävling gav tvivlarna svar på tal men Yohio höll för trycket.

Stor skräll

Att Ellen Benediktson skulle gå hela vägen till final får dock klassas som en rejäl skräll. Den unga sångerskan har visserligen hyllats för sin sångröst under veckan i Malmö men de flesta har ändå ansett att hennes "Songbird" är alltför lågmäld för att kunna hävda sig i den färgsprakande konkurrensen.

-Låten är sparsmakad och enkel, men det kanske är poängen med låten också, säger Tim Larsson.

Men tv-tittarna gillade Ellen Benediktson och röstade henne rakt in i Friends Arena.

Ny chans

Helena Paparizou var på förhand en av förhandsfavoriterna. Den forna Eurovisionvinnaren föll dock på målsnöret men får en ny chans när Andra chansen avgörs i Lidköping den första mars.

Till Andra chansen kvalificerade sig också Linus Svenning som under veckan i Malmö seglat upp som en utmanare med sitt känslosamma bidrag "Bröder".

Under fredagens genrep strulade tekniken för SVT och programledarna Nour El Refai och Anders Jansson fick kämpa hårt för att hålla ihop showen. För Clara Henry, programledare för Melodifestivalens webbsändningar, blev genrepet en mardröm när hennes korta insats havererade helt.

Under lördagens direktsändning lyckades dock SVT få tekniken att fungera på det stora hela.

MARITA JOHANSEN

019-15 50 40

[email protected]

Carl Cato/TT

[email protected]

Mer läsning

Annons