Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slitna Generaler tar paus efter nyår

Örebrobandet Generalerna tar en paus. På fredag, 21 november, gör bandet sista planerade spelningen på Plektrum i Örebro. Därefter återstår tre spelningar, Stockholm, Karlstad och Eskilstuna, innan bandmedlemmarna skingras.

Annons

I våras släppte Generalerna första plattan, en vinyl, och bara ett halvår senare kommer pausbeskedet. NA ringde upp bandets sångare Björn Wallgren för några kommentarer.

Varför tar ni paus?

– Vi har kommit till den punkten, att vi inte gör musik längre. Vi har spelat så sjukt mycket och det har kört slut på bandet. Det känns helt enkelt inte kul längre – och då är det bättre att ta en paus för att se om vi kan hitta tillbaka till inspirationen. Vi lägger den sista energin på de inbokade spelningar vi har kvar.

Med vilka känslor har ni tagit beslutet?

– Det är förstås blandade känslor. Men samtidigt är det skönt att det är ett gemensamt beslut, alla känner likadant.

Vad händer nu?

– Jag har precis dragit i gång ett soloprojekt och när det blev klart att Generalerna tar paus har jag tagit tag i det på riktigt och fått med musiker som tidigare bland annat spelat med Lars Winnerbäck och Stefan Sundström. Även Niklas Jonsson, gitarrist i Generalerna, är med i bandet. Första spelningen är på O-baren i Stockholm nästa vecka och 12 december spelar vi på East west i Örebro som förband åt Anders F Rönnblom.

Fotnot: Vid Generalernas sista Örebrospelning på Plektrum, fredag,  spelar också punkbandet Attentat från Göteborg.

Mer läsning

Annons