Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt rekrytera ny chef till Länsteatern

Det har visat sig vara svårt att hitta en ersättare till Måns Lagerlöf. Hela rekryteringsprocessen är försenad. Under hösten får Länsteatern nöja sig med en tillfällig lösning på chefsposten.

Annons
Ewa-Leena Johansson, styrelseordförande för Örebro länsteater.

Måns Lagerlöf slutar som chef på Örebro länsteater 1 september. Jakten på en ersättare har pågått hela sommaren. Men ännu finns ingen kandidat färdig att ta över.

– Det är inte enkelt. Vi tar in ansökningar fortfarande och har gjort en del intervjuer. Men de som skulle ha varit intressanta är uppbundna av andra jobb flera år framåt. Därför har vi gjort klart med en vikarie under hösten, säger Ewa-Leena Johansson, styrelseordförande för Örebro länsteater.

Vikarie blir Lenny Carlsson, tidigare vd för Östgötateatern och numera pensionär. Han kommer att fungera som tillförordnad chef under perioden 15 augusti – 15 januari nästa år. Till en början kommer Måns Lagerlöf att hjälpa till och slussa in honom i arbetet.

– Det känns som en bra tillfällig lösning. De känner varandra sedan tidigare från Östgötateatern. Det är också bra att vi får mer tid i rekryteringsarbetet och slipper tvingas till en halvbra kompromisstillsättning.

Hinner ni få tag i någon under hösten, tror du?

– Det måste jag tro på, även om jag känner mig lite småstressad. Det här har visat sig vara svårare än vi trodde, säger Ewa-Leena Johansson.

Mer läsning

Annons