Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kodjo gör upp med jantelagen

Komikern och programledaren Kodjo Akolor har som motto att aldrig vara nöjd med det man har. Med föreställningen ”Brott mot jantelagen” tar han avstamp i sitt eget liv.

Annons

ÖREBRO. På fredag kväll ställer han sig på scenen på East west i Örebro för att berätta hur hela hans livsresa, ”från student, plåtslagare, brevbärare och finansgubbe till radiopratare och komiker i sig är ett brott mot jantelagen”.

”Jag vill visa folk att det går att bryta mot jantelagen oavsett vem man är genom att berätta om mitt liv från barndomen till i dag. Jag vill få folk att tänka ’fan vi knäcker jantelagen, vi kickar ut den ur vårt svenska dna”, säger Kodjo Akolor i ett pressmeddelande.

Kodjo Akolor är kanske mest känd som programledare för Morgonpasset i P3 och insamlingsprogrammet Musikhjälpen som han i december ledde för fjärde året i rad. Nyligen vann han Stora radiopriset i kategorin Årets manliga programledare och i januari var han för andra året värd för P3 Guldgalan i Scandinavium i Göteborg.

Föreställningen ”Brott mot jantelagen” hade premiär i Bollnäs 4 februari. Jesper Nilsson på Umeå studentradio 102,3 recenserade föreställningen 10 februari och skrev: ”en väldigt inspirerande berättelse som bjuder på en hel del tankeställare och ännu mer skratt”.

Mer läsning

Annons