Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teds "Vintersaga" har blivit Volvoreklam

Ted Ströms låt "Vintersaga" har kommit i en ny tappning. Nu som soundtrack till Volvos senaste reklamfilm.– Det trodde jag inte när jag plitade ihop den i Luleå 1984, säger Ted Ström.

Annons
Ted Ström.

Den nya versionen av "Vintersaga" framförs av Amanda Bergman och har producerats av Oskar Linnros.

– Den är gjord speciellt för Volvofilmen. Jag tycker jättemycket om den här versionen. Den känns verkligen ny. Den är från vår tid. "Vintersaga" har ju gjorts i så många versioner. De flesta är smålika. Här har man vågat dra ut marginalerna, säger Ted Ström.

Han har inga problem med att hans komposition används av Volvo.

– Nej, det spelade in att den inte handlar om växellådor och krockkuddar. Det här är som en musikvideo. Själv är jag förresten inne på min fjärde begagnade Volvo, säger Ted Ström.

Ted Ström är sedan många år verksam som konstnär och musiker i Örebro län. De senaste åren har han bott i Nora. "Vintersaga" är hans mest spridda komposition, och nu kommer den att få ännu mera spridning, genom skivor, radio, Spotify – och reklamfilmen, som på ett dygn har spelats 85 000 gånger på Youtube.

Reklamfilmens ton påminner mycket om den omtalade reklamfilmen som Volvo gjorde med Zlatan förra året. I den här filmen möter man andra kända svenskar: Jason Timbuktu Diakité, Börje Salming, Emma Green och Carin Rodebjer.

Mer läsning

Annons