Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thåström låter musiken tala

Annons

I kväll kväll finns jag på Conventum kongress för att se och lyssna på Joakim Thåström.

Vet inte för vilken gång i ordningen jag ska se honom. Men otroligt många gånger är det.

Otaliga gånger i Ebba Grön, kanske inte lika många gånger i Imperiet, ingen gång i Peace, Love and Pitbulls och massor av gånger som enkom Thåström.

Jag har sett honom i Hagfors Folkets park, Mariebergsskogen i Karlstad, Putte i parken i Karlskoga och senast på Way out west i Göteborg förra sommaren. Han har gått från punkrebell i en intensiv trio till lågmält kraftfull soloartist.

Han har aldrig varit min största idol, inte ens under det sena 70- eller tidiga 80-talet under Ebba Grön-tiden. Men han är och har alltid varit en musiker av hög rang och en karismatisk live-artist. En som inte sviker. Och som utvecklas.

Jag hoppas vid gud också att han inte får för sig att tillsammans med de andra i Ebba Grön eller i Imperiet återuppstå och släppa en comeback-platta med efterföljande turné. Jag tappar lätt respekten för de som försöker leva på gamla lagrar när den nutida positionen inte längre håller.

Joakim Thåström har en integritet som är få förunnat och därför tror jag inte att jag behöver oroa mig. Han behöver inte längre de gamla gruppkonstellationerna för att höras eller synas.

Inför kvällens konsert i Örebro har vi försökt få till en förhandsartikel. Men intervjuer är nästintill omöjliga att få. Vår nyhetsbyrå TT Spektra som brukar få till det mesta i artistintervjuer har inte heller fått en intervju, trots det nyligen släppta albumet eller den nu pågående turnén.

Thåström låter musiken tala och det blir så vi också får bevaka honom. Genom att berätta hur hans konsert var. Den recensionen kommer ut på webben under söndagen och i papperstidningen på måndag.

Mer läsning

Annons