Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Durango Riot förband till The Offspring

Att vara förband till punkrockarna The Offsprings innebär nya möjligheter att nå ut med sin musik. Nu bär det av till London och Paris för The Durango Riot.

Annons

Karlskoga/Örebro-bandet The Durango Riot spelar som förband till punkrockarna The Offspring från Kalifornien.

- Det är jättekul att få spela för så mycket folk. Bandet är kanske inga förebilder för oss men det är bra spelställen. Vi släppte ju en skiva nyss och då är det bra att komma till England. Där finns en ny publik som kan få upp ögonen för oss. Skivan släpps där i höst, berättar Håkan Ficks som är basist i The Durango Riot.

I kväll (måndag) sätter han och bandkompisarna sig på planet till London för spelningar på tisdag och onsdag. Sedan drar banden vidare till Paris för en spelning där den 11 juni.

The Durango Riot bildades 2005. I bandet ingår Fredrik Andersson, sång och gitarr, Håkan Ficks, bas, Jacob Martinsson, gitarr och Erik Sjökvist, trummor. Debutplattan hette Telemission och tog bandet på turné både till Europa och Asien. Nyligen släppte de sitt andra album Backwards over Midnight. Delar av det är inspelat i Los Angeles.

- Det är en bra platta. Klassisk rockskiva. Vi ville göra ett riktigt album, inte bara låtar. När man gör musik i USA är känslan viktig. Det gör musiken mer levande, säger Håkan Ficks.

I slutet av sommaren turnerar bandet i Tyskland och länderna runt omkring. Men innan dess spelar de i Stockholm och Götebrog, bland annat som förband till den kanadensiska gruppen Billy Talent.

Mer läsning

Annons