Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Urban Kristianson är död

Mångårige NA-medarbetaren Urban Kristianson är död. Han blev 62 år.

Annons
Mångårige NA-medarbetaren Urban Kristianson gick bort i helgen. Han blev 62 år.

Urban Kristianson tillbringade största delen av sitt liv i Örebro och 37 år på Nerikes Allehanda.

1975 började han på NA som grafiker. Sedan följde många år som korrekturläsare och skribent på tidningens kultursidor. De senaste åren innan han valde att ta en avtalspension, har han helt och hållet arbetat som skribent för NA:s kultur- och nöjesredaktion.

Urban skrev om det mesta inom kultur- och nöjesgenren. Han var lika hemma i konstens, teaterns, litteraturens och musikens värld. Han älskade radio och skrev gärna krönikor om radiomediet. Han var också den som glatt och direkt tog ansvaret för krönikan ”Scannat” när den infördes på kultur- och nöjessidorna för fem år sedan. En krönika som visade på hans breda kompetens och stilistiska förmåga. Liksom hans minnesvärda intervjuer med skådespelare och konstnärer.

I och med avtalspensionen hade Urban många planer på att utveckla både skrivandet och andra projekt inom kulturgenren. Och naturligtvis att fortsätta resa, inte minst till favoritstäderna Lissabon och Barcelona.

Nu tog Urbans liv tyvärr för snabbt slut och vi får inte längre möjlighet att njuta av hans ordformuleringar och snillrika slutsatser.

MER LÄSNING

Anders Jakobson: "Så minns jag Urban"

Mer läsning

Annons