Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världskänd rap-artist till Örebro

Senaste plattan toppar listorna. Nu gör Tyga sin första Sverigespelning någonsin – på Strömpis.

Annons

Den kontroversielle hiphop-artisten Tyga (även känd som T-Raww) toppar albumlistorna världen över med senaste plattan "A fan of a fan" som han gjort tillsammans med Chris Brown. Nyligen genomförde han en slutsåld arenaturné i USA med Chris Brown och Trey Songz.

Onsdagen den 29 april kommer han till Sverige för första gången, för en spelning på Villa Strömpis i Örebro. Dagen efter, 30 april, gästar han Tempel i Karlstad. Konserterna har kommit till genom ett samarbete med eventbolaget SB Live.

– Det känns speciellt att kunna locka internationella superstjärnor till Örebro och Villa Strömpis, säger Fredrik Karlsson, marknadsansvarig på Strömpis.

Tyga som egentligen heter Michael Ray Nguyen-Stevenson är 25 år och kommer från Compton, Kalifornien. Han har släppt tre album sedan debuten 2008. Mest känd är han för hits som "Rack city" och "Make it nasty".

Hans videos och låttexter har kritiserats för att vara våldsamma och sexistiska och för att förstärka stereotyper. Inför en spelning på Harvard, på studenternas Spring music yardfest, skrev 2 000 studenter på en protestlista mot bokningen.

De senaste veckorna har Tygas namn figurerat flitigt i pressen, dels med rubriker om hans påstådda förhållande med Kylie Jenner, 17, känd från tv-serien Familjen Kardashian. Dels om en rättstvist där hans tidigare managers har stämt honom på mångmiljonbelopp. I stämningsansökan hävdar representanter för C Management att företaget varit bidragande till att Tyga "gått från att vara ingen alls till att bli en världskänd superstjärna", enligt nöjessajten TMZ.

Senare i år planerar Tyga att släppa sitt fjärde album, "The gold album: 18th dynasty".

Mer läsning

Annons