Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-tv: Här sjunger stjärnorna på Slottet

Hon var med i ”Så mycket bättre” och för en tid sedan i ”Stjärnorna på slottet i teve”. I juli kommer hon till Trystorp för att vara med i sju stjärnkvällar med Peter Flack och hans vänner.

Annons

Glädjen över att återses går inte att ta miste på. Barbro Lill- Babs Svensson faller i armarna på Monica Forsberg på slottstrappan till Trystorps slotts som ägs av familjen Johan Wiberg. De har mycket att prata om. Monica ska skriva ett par nya sångtexter men inte själv vara med på scenen den här gången. Och för första gången ska Lill-Babs som varit med i Stjärnorna på slottet uppträda tillsammans med Peter Flack och Meta Roos på samma scen.

– Det ska bli jättekul. Peter har frågat förut men då har jag inte kunnat, säger Barbro Svensson.

I riddarsalen på slottets andra våning berättar Peter Flack för sina gäster vad hans alter ego Hjalmar har för avsikt att göra.

– Jag tänker att vi ska ha samma upplägg som tidigare år. Hjalmar börjar med en historia sedan kommer alla upp på scenen på en gång. Och mötet mellan Hjalmar och Barbro kan bli roligt. Hon kan få ge honom några smällar för det behöver han, säger Flack och skrattar.

– Och ni ska inte bara framträda med era kända saker utan prata lite om era liv.

Utan tvekan är Barbro Svensson en av Sveriges mest kända, mest turnerande artister. Dansband, folkparker och tv-framträdanden tycks vara oändliga. Barbro har sjungit med Quincy Jones och Sammy Davis Jr för att nämna två storheter. Hon var med i programmet Drop-in 1963 och sjön ”Leva livet” när Beatles var i Sverige för första gången. Det finns ett foto när hon och John Lennon tittar på varandra.

– De fick min autograf men jag tog aldrig deras.

Peter Flack nämner att han har en enorm respekt för det Barbro Svensson har gjort som artist

– Så det känns jätteroligt att ha dig här, säger han och berättar att Lill- Babs varit med i olika tappningar i hans revyer. Både Meta Roos och Brasse Brännström har imiterat henne.

– Ja, som revyförfattare har man glädje av sådana megapersonligheter.

Stjärnkvällen med Hjalmar och Peter Flack innebär också att familjen Flack i övrigt är med. Dottern Amanda har varit med två somrar förut liksom hustrun Marie Kühler.

En av landets förnämstaste jazzsångerskor står också på scenen. Meta Roos som i lördags uppträdde på Sparbanksbörsen i Fjugesta har den här gången med sig gitarristen och maken Janne Ottesen. Meta har också flertalet gånger varit med i Flacks revyer och andra produktioner

– Det blir jättespännande att vara med hela ensemblen och att vara utomhus.

Kanske får vi höra henne sjunga ”En värld full av liv” med svensk text av Monica Forsberg.

Mer läsning