Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yeahfestivalen nådde publikmålet

Omstarten av Yeah-festivalen den gångna helgen blev en framgång. Enligt arrangörerna på J Event beräknas cirka 3 500 personer ha löst festivalpass för de båda dagarna.

Annons
Markus Krunegård.

– Vi är jättenöjda. Vi behövde cirka 3 000 för att det ska kännas bra för en fortsättning och det har vi uppnått. Men givetvis måste ett evenemang av den här sorten få tid för att få växa ytterligare, konstaterar Niklas Lennartsson, arrangör.

Trots det lite kylslagna vädret och avslutningen med regn på lördagen var stämningen god. Inget bråk eller skadegörelse förekom. Niklas Lennartsson tror att de blandade åldrarna i publiken och miljön i Stadsparken är positiva faktorer som påverkar.

– Vi har haft två fantastiska dygn med två magiska toppar: Markus Krunegård och Hoffmaestro. Vädret är ju alltid en osäkerhetsfaktor men tack vare att det var upphåll så pass länge under lördagen så stannade publiken ändå kvar.

Två inställda akter ställde till det för arrangörerna. Metalbandet Walking with strangers tvingades ställa in och ersattes av popartisten Iida.

– Några tyckte kanske att vi borde ha ersatt merd ett annnat metalband, men det är snabba ryck när sådant här inträffar och Iida gjorde ett riktigt bra framträdande.

Ett av de stora dragplåstren, Lorentz, ställde in med väldigt kort varsel. Skälet som angavs var att scenmåtten inte stämde, vilket förvånade arrangörerna.

– Helt klart en olycklig miss mellan boknings- och managementbolagen. Vi hade tidigt, redan vid bokningen, redovisat vilka mått som gällde. Det är tråkigt, men jag förstår honom för showens skull, säger Niklas Lennartsson.

Nu kan det bli fråga om ekonomisk erättning till arrangörerna som ersättning för scenbygge och andra omkostnader.

Lite oväntat blev det före detta Ramonestrummisen Richie Ramone som fick rycka in  kort varsel. Han hade en spelning på Rock bar i Örebro senare samma kväll men hann dessförinnan med ett framträdande i Stadsparken.

Mer läsning

Annons