Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yeahfestivalen samlar ett tåligt släkte

Visst var det lite kyligt i luften, men det spelade nog ingen roll för dem som med lätta steg gick från centrum till Yeahfestivalen i Stadsparken.

Annons

På den tidiga kvällen var stämningen mycket god bland besökarna. Framför dem låg två dagar med musik av olika ton och förhoppningsvis gott väder. Skulle det emellertid komma en skur så är det säkert ingen katastrof. Festivalbesökare är ett tåligt släkte. Lusten att lyssna på musik är bland dem mycket starkare än olusten att bli dyblöt.

Vid entrén fanns ett stort gäng funktionärer som kollade nykterhet och med noggrannhet granskade innehållet i medhavda väskor. Vid 18-tiden inledde Bombshell rocks på en av scenerna. En medlem i bandet talade om att det var otacksamt att inleda en festival och det kan säkert stämma. Ännu hade inga stora skaror kommit. Flera besökare som var på festivalområdet valde bort Bombshell rocks. De väntade i stället vi den andra scenen med motiveringen: ”Vi gillar inte punk”.

NA fick ett litet snack med Ludvig Johansson och Lykke Fahlström:

– Urban Cone är bra, men vi är här framför allt för att se, höra, ja, uppleva Lorentz. Hans samhällsskildring är så bra. Han finner de ord vi känner. Han sjunger de rätta orden, förklarade Ludvig och Lykke.

Mer läsning

Annons