Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yohio inleder turné på Conventum

I kväll har Yohio premiär i Örebro för sin första Sverigeturné.
– Jag har alltid lite nerver men det har blivit bättre och bättre ju mer jag spelat. Nu känns det mer som att vi är fyllda av energi inför öppningen av turnén, säger Yohio.

Annons

Han är mån om att vårda kontakterna med sina fans.

– Jag har gjort över 40 signeringar i år, så jag har träffat mina fans mer än många andra artister. Jag signerar också efter varje spelning, så det blir mycket autografer.

Han berättar också att han är aktiv på Twitter, Instagram och på sin blogg.

– Jag håller alltid i gång på något sätt.

Yohio bestämmer själv hur han ska se ut och vilka kläder han ska ha på sig vid spelningarna.

– Jag och min kostymör designar kläderna tillsammans. Jag får hjälp att sy kläderna och att lägga sminket. Vi börjar få rutin nu så det tar en timme för mig att bli klar före varje framträdande, berättar Yohio, som lovar få in lite klädbyten under spelningen.

Det är åtta platser som ingår i turnén, från Helsingborg i söder till Piteå i norr. Nästa länsbesök är den 25 oktober då Yohio är inbokad på en ungdomsfestival i Askersund Yohio spelar både piano, gitarr och bas, men på turnén är det enbart sång som gäller.

På det nya soloalbumet Break the border har han skrivit allt material samt spelar alla instrument, förutom trummor. Nyss framträdde han i tv tillsammans med Kalle Moraeus. Där spelade Yohio sin egen ”I norrländska skogars dvala”, där han visade sin fingerfärdighet som gitarrist.

– Jag har inte spelat gitarr alls de senaste två åren. Inför den spelningen värmde jag upp i två timmar, säger Yohio.

Vid konserten kommer Yohio att spela material både från sitt minialbum och sitt soloalbum.

Hur ser framtiden ut? Har du fler resor till Japan inbokade?

– Spelmässigt är det denna turné som är bokad just nu. Jag håller på med en ny skiva så det kan gå åt vilket håll som helst sedan.

Mer läsning

Annons