Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturen flyttar inpå Lindeskolan

I går var det äntligen dags för kulturskolan Garnalia och estetiska programmet att flytta in i de nya lokalerna på Lindeskolan. Det rådde ett organiserat kaos när pianon, fioler, notställ och mycket annat skulle in i rätt utrymme.

Annons

Musikläraren Jesper Hugosson står för stunden med händerna i fickorna och väntar. Han ska hjälpa till att hålla balansen när den stora flygeln flyttas från gamla musiksalen vid aulan över till det nya ”Kulturum” som lokalerna ska heta.

– Det känns otroligt kul. Det blir så mycket bättre, men allt är inte klart än. Aulan är inte färdigbyggd, säger han.

Överallt vimlar det av folk som bär på lådor och instrument i korridorerna, några packar upp de nya notställen medan andra visar runt nyfikna lärare från övriga Lindeskolan. Städpersonal försöker göra sitt jobb i röran och hantverkare fixar skyltning.

Utrymmena är ljusa, rymliga och genomtänkta. Ingeborg Hjelmberg lägger ifrån sig ett lass med fioler bland en mängd andra stråkinstrument i svarta fodral.

– När man tittar på ritningarna verkar alla rum vara dubbelt så stora som vi är vana vid. Det är så skönt!

På tisdag ska lektionerna fungera och det är en hel del att ställa i ordning innan dess. Men alla jobbar med gott humör och något lyckligt i blicken. Gitarrläraren Klas Friman, som jobbat på Strandskolan sedan 1994, är riktigt nöjd. Han har varit med i planeringen i egenskap av skyddsombud.

– På Strandskolan var det en katastrofal arbetsmiljö. Trångt, lyhört och opraktiskt. Det har varit många turer, men nu får vi det i princip som vi vill ha det.

– Fast man kommer att sakna utsikten över sjön, tillägger han.

Annons