Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturglimtar på gång

Intresset bland föreningarna för det planerade evenemanget Kulturglimtar är stort.
– Det känns verkligen roligt när vi får sådant gensvar, säger initiativtagaren Ingela Bornström.

Annons

En inbjudan fick 45 personer från olika föreningar i Kopparberg att dyka upp på ett intressemöte.

Ingela Bornström känner sig mycket nöjd hittills.

Tanken är att skapa ett årligt återkommande evenemang, en konstrunda där kommunens olika kulturutövare ges möjlighet att visa upp sig. Första helgen efter midsommar ska Kulturglimtar infalla.

– Alla som gör något kulturellt kan vara med. Geografiskt har vi satt gränsen vid fem kilometer utanför kommungränsen, säger

Ingela Bornström.

– Vi har mycket att visa upp och detta är även en möjlighet att sätta Kopparberg på kartan.

Det är Ljusnarsbergs konstklubb som står ba-kom arrangemanget och som också ska agera samordnare. Man har bildat en arbetsgrupp där förutom Ingela Bornström även Eva Wickman och Wicken von Post ingår.

– Största ansvaret ligger dock hos kulturutövarna själva, säger Bornström.

Men klubben hoppas kunna hjälpa till med att bland annat förmedla lokaler. Flera byalag har lovat att ställa upp liksom kommunen med Stora Gården. Ljusnarsbergs församling finns med på tåget liksom Opera på Skäret.

Konstklubben ska också jobba med marknadsföring. Man har tidigare fått 183 500 kronor från Leader Bergslagen som bland annat används till detta.

Premiären för Kulturglimtar är inbokad 3-4 juli.