Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturkvarteret blir ett lyft

 
Kulturkvarteret i Örebro
Visa alla artiklar

Svar

... till Jonatan Kraft, NA den 22 december.

Du har rätt i mycket av det du skriver, inte minst Kulturskolans betydelse för barn och unga.

Det arbetet, både i stadsdelar och på landsbygden, måste fortsätta med oförminskad styrka. Nuvarande centrala lokaler på Vasagatan är trevliga och fungerar bra för vissa delar av verksamheten, men är tyvärr slitna och i stort behov av renovering.

Lokalerna är inte längre lämpliga för verksamhet för barn och unga eftersom de inte klarar moderna brandskyddskrav. Efter att ha gjort de mest nödvändiga brandskyddsåtgärderna har vi dispens för att bedriva verksamhet till och med 2020.

En ombyggnation med renovering för att klara alla framtida krav är inte ekonomiskt försvarbar. I kalkylen för nybyggnationen ingår därför en försäljning av fastigheten på Vasagatan.

Genom Kulturkvarteret kan biblioteket och kulturskolan samnyttja en del av de nya lokalerna eftersom biblioteket i dag saknar lokaler för författarbesök, skapande verksamhet och samverkan med civilsamhället – liknande lokalbehov som Kulturskolan har. När biblioteket flyttar ger det dessutom möjligheter för Conventums expansion vid Olof Palmes torg.

Lars Hilmersson

verksamhetschef bibliotek och kulturskola

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel