Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kumla föll mot tabelltvåan

IFK Kumla höll så när på att få tabelltvåan Köping på fall.
Men längre än till en hedersam förlust räckte det inte.
Till slut vann gästerna med 5–3 i Kumlahallen.

– Vi gjorde en bra match och skapade många chanser, men tyvärr missade vi för mycket, säger tränaren Mikael Tivemark.

Hemmalaget hängde trots de missade chanserna med bra i matchen. Och när Malin Sydner kvitterade till 3–3 i början av tredje perioden kändes som Kumla hade trumf på hand.

– Ja, det kändes som att vi hade matchen då. Men Köping är ett duktigt lag med några riktiga matchvinnare som sätter dit sina lägen, konstaterar Tivemark.

Så istället för hemmaledning kunde Köping göra 4–3 och så småningom också 5–3 när Kumla tog ut målvakten i jakten på en kvittering.

– Vi borde ha utnyttjat några av våra fem mot fyra-lägen bättre. Vi rullade bollen runt, runt utan att komma till avslut, säger Mikael Tivemark.

DM-final nästa

Nästa säsong bantas antalet division 1-serier från fyra till tre. Det innebär att de tre sist placerade lagen ramlar ner till division 2. Men trots att Kumla inte har någon stor marginal ned till strecket är Mikael Tivemark inte orolig inför fortsättningen.

– Det blir spännande, men vi har rutin på att klara oss kvar och spelar så pass bra att det trots allt känns stabilt, säger han.

Närmaste uppgift för IFK Kumla blir DM-finalen mot Örebro SK nästa helg.

– En viktigt match för oss. Gör vi en bra insats kan vi få en ”boost” av det, säger Tivemark.

Bästa Kumlaspelare mot Köping var målvakten Louise Görtz, Evelina Edström och Anette Lundin.

Målen gjordes av Malin Persson, Anette Lundin och Malin Sydner.