Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kumla har skapat ett fästingparadis

Undrar lite över den så kallade ängsmarken i centrala Kumla. Ängsmark är vackert men detta är mest högt gräs och vissna maskrosor.

Det är fint med uppodlad ängsmark som nere vid Växthuset och även där den finns naturligt men det här ser bara ovårdat ut. Var ute med mitt 2-åriga barnbarn i Västra Parken och han vill alltid gå upp på kullen som ligger precis bredvid. Får då välja på att neka ett ledset barn som ej förstår varför eller gå upp och nerför kullen i högt gräs och riskera att både han och jag får fästingar, vilka frodas i högt gräs. Jag tänker att många, även större barn leker där och ej tänker på den risken.

Så här ser det nu ut runt de flesta lekplatser i Kumla. Vem har beslutat att vi ska ha det så här helt plötsligt? Och varför? Är det så att vi saknar någon som kan klippa gräset? Tror knappast det, finns ungdomar som vill feriearbeta och arbetslösheten ökar. Är det så att någon tycker detta är vackert? Tror inte det heller, har inte hört någon som tycker det ser trivsamt ut, tycker ni styrande det?

Alltså är det troligen en besparing, (vilket jag för övrigt fått till mig), men känns som en dum sak att spara på. Har vi så dåligt med pengar att vi ej längre kan klippa gräs på allmänna områden centralt tycker jag att de som sköter budget får göra som gemene man, det vill säga omfördela resurserna. Kumla ska ju vara en blomstrande kommun och då ska det väl se välskött ut? Snälla ni som bestämmer, ompröva detta åtminstone vid våra lekparker.

”Marie W”

Kumla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel