Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kumla kommun censurerar YouTube

Kumlafilmaren Sune Eskelinen la ut en skämtsam film om Kumla camping på YouTube. Men drog tillbaka den efter påstötning av Kumla kommuns fritidschef.

Annons

Sune Eskelinen gjorde filmen tillsammans med kompisen Dilan Mokre, som jobbar på kommunala Kumla camping och var den som agerade presentatör i filmen. Med glimten i ögat tar de tittaren med runt på campingen, Djupadalsbadet, Sjöparken och Kumlasjön.

– Den är gjord mest som en kul grej och är ju alls ingen officiell reklamfilm. Men vem vet, den kanske ändå kan locka någon besökare att åka dit, berättade Sune för NA på tisdagen, som ser filmen som en hyllning till Kumla camping.

Filmen hann ses av 614 personer och fick många lovord, bland annat på Kumlanytt där den kommenterades med ”riktigt kul” och ”det här kommer att locka turister, sanna mina ord!”.

Men på onsdagen togs filmen bort från YouTube, efter att Sune Eskelinen blivit uppringd av Eddy Fransson, fritidschef på Kumla kommun.

Varför censurerar kommunen YouTube?

– Jag vill poängtera att jag inte beordrade honom att ta bort den, utan endast att det var min önskan. Det är en av mina anställda som ses på filmen i kommunens lokaler. Det kan tolkas som att det är Kumla kommun som gör filmen. Vi har grafiska profiler och annat att förhålla oss till.

Vad tycker du om filmen?

– Jag förstår de som gillar den, absolut, men den har en underton av skämt som nog inte förstås av alla och som gör att filmen inte blir seriös. Det går inte att göra så här.

Den hade ju annars kunnat fått många klick på YouTube och gett campingen gratisreklam..?

– Så är det. Jag önskar att de kommit hit först och sagt att de ville göra en film och vad de skulle tänka på innan. Största problemet i det här är att det är en kommunanställd som ses på filmen och då var jag tvungen att agera.

Annons