Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

130 mil lång cykelresa till Smygehuk

Torsten Furberg, startar på fredag sin cykelfärd från Kumla ner till Sveriges sydligaste punkt Smygehuk. Förra sommaren cyklade Torsten 160 mil upp till Riksgränsen i norr, nu vill han täcka in även södra Sverige på en 130 mil lång färd.

Annons
Torsten Furberg.

På väg söderut gör Torsten en extra sväng förbi Helsingborg och Malmö, och på väg norrut går färden först förbi Ystad, Karlskrona och Kalmar.

Din resa förra sommaren gav tydligen mersmak?

– Ja, jag kunde inte låta bli det här. Det är lite som med Vasaloppen: jag har kört 32 Vasalopp och efter varje lopp sagt att det varit mitt sista... Man får lite abstinens av att bara vara hemma och såna här färder ger också bra motion.

Du väljer att inte cykla raka vägen ner till Smygehuk?

– Nej det skulle ha blivit bara kring 50 mil och det kändes lite för kort.

Hur har du planerat resan?

– Egentligen på samma vis som förra året, med att rita en färdplan och packat cykelkärran med tält och förnödenheter. Men skillnaden är att det finns betydligt fler vägval när man cyklar söderut. Det gör också att vägen kan komma att ändra sig allt efter resans gång, mer nu än förra sommaren då jag i stort sett exakt följde den väg jag hade planerat.

När planerar du för att vara nere vid Smygehuk?

– Nästa söndag, den 8 juli. Då kommer min fru ner dit också och vi har tre dagar tillsammans innan jag startar cyklingen hemåt. Hela resan har jag räknat med ska ta omkring tre veckor.

Mer läsning

Annons