Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20 personer kan tvingasgöra om förarproven

Ett tjugotal personer som har fått körkort för tung trafik på Trafikcenter i Kumla kan tvingas avlägga nya prov för att få behålla sin behörighet.
- Vi kommer att kontakta de här personerna individuellt, säger Solweig Höög Persson, sektionschef på Transportstyrelsen i Mariestad.

Annons

En tidigare förarprovare på Trafikcenter i Kumla utfärdade körkort för tung trafik till ett tjugotal elever på ett felaktigt sätt. Eleverna var inte antagna vid komvux och i ett tiotal fall kände komvux inte ens till eleverna.

Kontrollerar behörighet

Transportstyrelsen kommer nu att undersöka personernas behörighet för tung trafik.

- Jag har kontaktat vår jurist och vi ska nu se över det här. Hur länge har personerna haft behörigheterna? Vad kan vi styrka? Vi kommer att gå på djupet i varje enskilt fall, kommunicera med personerna och ta reda på vad som verkligen har skett, säger Solweig Höög Persson.

När det jobbet är gjort kan några av personerna bli tvungna att avlägga förarprov hos Trafikverket för att få behålla sin behörighet.

Läs hela artikeln i onsdagens papperstidning eller köp den digitiala utgåvan av onsdagstidningen genom att klicka här . Då får du tillgång till hela tidningen i din dator eller surfplatta, precis som den ser ut i den tryckta upplagan.

Trafikcenter

NA granskade verksamheten på Trafikcenter under våren.

Trafikcenter ägs av Länstrafiken i Örebro län.

Här utbildas elever på gymnasiet och komvux till yrkesförare och får körkort för tung trafik som buss och lastbil.

Mer läsning

Annons