Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

40-åring blev påkörd - tvingade till sig pengar

En liten lätt kollision i en rondell gjorde Kumlabon fullständigt rasande.
Nu har 40-åringen fällts för utpressning av bilisten han krockade med.

Annons

De två bilarna touchade varandra i en rondell i Kumla, och 40-åringen trodde att den andre föraren skulle smita. Det var nämligen den senares fel att bilarna kom emot varandra.

Stannade

Men den andre föraren hade aldrig tänkt smita, utan stannade efter en kort stund. Vid det laget var 40-åringen rosenrasande.

Han slog näven i vindrutan på den andra bilen, och när föraren försökte lugna ner honom tog han till knytnävarna. 40-åringen slog föraren så hårt i bröstet att han ramlade ned i ett dike. Samtidigt hotade han att döda mannen.

Åkte till bankomat

Därefter tvingade han honom att åka till en bankomat och ta ut 10 000 kronor som ersättning för skadan. Annars skulle han ringa polisen.

Den andra föraren gjorde som han sa, men ville först bara betala 5 000 kronor. Det gick dock inte 40-åringen med på, utan krävde och fick hela summan.

Nu kom polisen ändå till platsen efter att några personer som blev vittnen till misshandeln slagit larm.

Tidigare ostraffad

Kumlabon döms nu för utpressning. Men han är tidigare ostraffad och det finns liten risk för att han ska begå nya brott. Därför låter tingsrätten honom slippa fängelse. Han döms i stället till villkorlig dom och 160 timmars samhällstjänst.

40-åringen ska också betala 10 500 kronor i skadestånd till den utpressade mannen.

Mer läsning

Annons