Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnen firade sin dag

Systrarna Rebecca och Felicia gillar hoppborgar. De var två av besökarna på årets Barnens dag på Kumla torg under lördagen.

Annons
Kullerbyttor. Rebecca och Felicia Wellander har åkt från Örebro för att testa hoppborgarna. Storasyster Rebecca tycker det roligaste är att göra kullerbyttor.

Kumla. Tvååriga Felicia Wellander och den tre år äldre systern Rebecca är nästan först på plats när Barnens dag öppnar på torget i Kumla på lördagsförmiddagen. Siktet är inställt på hoppborgarna.

– Det är roligt att hoppa och göra kullerbyttor, säger Rebecca innan hon vill vidare till någon av de andra hoppborgarna.

Mamma Ulrika Rydberg berättar att de åkt från Örebro för att vara med här i dag.

Det är föreningen Kumla Barnens dag och Kumla Promotion som arrangerar dagen. Alla aktiviteter, som sumobrottning, öppen scen och ansiktsmålning är gratis. Annelie Nilsson på Kumla Promotion berättar att det sistnämnda brukar vara särskilt populärt.

– Förra året hann ansiktsmålarna inte med alla barn som ville.

Den största av hoppborgarna är också välbesökt.

Även om dagen är till för barnen finns något för de vuxna också.

– Butiker ställer upp och har extraöppet.

Barnens dag har en lång tradition. Den första hölls år 1943 och var då en festival över flera dagar och med många tusen besökare. Nu för tiden räknar arrangörerna med att lite över tusen barn kommer till torget i Kumla.

Mer läsning

Annons