Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnens konst förstörd - igen

Det är inte bara skoj med Tivoli. För fjärde gången sedan lekplatsens invigning har Olle Medins konstverk, riktade till de allra yngsta, utsatts för skadegörelse.

Annons
Både öra och tass är skadade på Olle Medins blå hund. För en dryg vecka sedan ställdes hunden tillbaka efter att ha varit stulen en tid.

För bara någon vecka sedan kom den blå hund i trä som funnits i lekparken tillbaka. Den hade då varit stulen i en dryg vecka. Tjuvarna fann för gott att ställa tillbaka den.

-Det blev mycket snack i sociala medier, så de vågade väl inte ha kvar den, säger konstnären Olle Medin.

Det var han som fick i uppdrag att utforma några föremål som skulle tilltala de allra yngsta Tivolibesökarna. Men de har inte fått vara ifred.

-Det är de delar som riktar sig till de allra yngsta som har utsatts. Det är för bedrövligt, säger Olle Medin.

När hunden ställde tillbaka förra veckan hade den skador på ett ben, men Olle Medin reparerade hunden. Det var dock inte lång stund hunden fick vara frisk. Efter helgen konstaterades att hunden hade nya skador dessutom har en fågel som utsmyckat lekplatsen slagits i fyra delar.

Nu ska stadsträdgårdsmästare Edit Ugrai polisanmäla skadegörelsen.

-Vi är förtvivlade. Vi hade förhoppningar att hunden skulle få vara ifred när den kommit tillbaka och vara till glädje för barnen, som det var tänkt, säger hon.

Några speciella åtgärder att freda lekplatsen har inte fritidsförvaltningen tänkt ut än.

-Nej, vi fick reda på det här vid lunchtid i måndags, och det första vi gör är att polisanmäla, säger Edit Ugrai.

Mer läsning

Annons