Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bertil Boo borde bli staty"

Rikskände sångaren och infödde Askersundaren Bertil Boo borde äras med en staty i Askersund. Det tycker musikern Christer Folkesson. Han får medhåll av kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson (S).

Annons

Christer Folkesson ska till Askersund för att sjunga och framföra historien om Bertil Boo. I samband med det lyfter han frågan om en staty eller gata uppkallad efter den kände sångaren.

– Bland annat Askersundsförfattaren Folke Dahlberg har en gata uppallad efter sig. Det vore inte mer än rätt att även Bertil Boo får det, menar Christer Folkesson.

– En strålande idé. Bertil Boo är en bygdens son och jag är öppen för både en staty och en gata, säger Per Eriksson (S), kommunstyrelsens ordförande i Askersund.

Från politikernas sida har de inte tänkt tanken tidigare, men är nu alltså öppna för att jobba vidare på det.

– Vi ligger efter i Askersund vad gäller offentlig konst. Vi är inte så bra på det. Men vi har förnyat ett beslut där vi vill avsätta pengar till konstnärliga utsmyckningar.

Han påpekar dock att det samtidigt är en fråga hur man vill prioritera kommunens pengar:

– Bertil Boo-staty eller fyra undersköterskor, det blir ju ofta en diskussion där kring vad pengarna lämpligast ska gå till.

Mer läsning

Annons