Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Betaniakyrkans glasskafé tar paus

Köerna brukar ringla sig långa i Betaniakyrkan i Åbytorp på somrarna när det är glasskafé. Men i år tar glasskaféet paus.

Annons

Erika Bergman, pastor i Betaniakyrkan, berättar att det finns flera anledningar till att det inte blir någon glasservering denna sommar.

– Glasskaféet har växt mycket. Det är vi förstås jätteglada för, att det är så omtyckt. Men det är också väldigt resurskrävande. Det kan vara svårt då arbetet sker helt ideellt och i en tid då många har semester, berättar Erika.

Det handlar också om att få ett viloår och samla energi. En liknande paus gjordes för sju år sedan.

– Vi ser en poäng i att ta paus och få ett år med återhämtning. Ibland kan det vara gott att göra så, ofta kan något kreativt växa fram. Det som är sagt är att vi pausar i år, sedan får vi se vad som händer framöver. Det finns inget beslut att lägga ner eller så, betonar Erika.

Betaniakyrkan vill fortsätta att vara en mötesplats i Åbytorp. Nytt för i år är att det anordnas grillkvällar fem söndagar med start den 5 juli.

– Mellan klockan 18-20 är grillarna tända. Man får ta med själv vad man äta, församlingen står för eld och mötesplats. Fokus här är på gemenskap, att vi träffas och grillar tillsammans. Grillkvällarna är öppna för alla, säger Erika.

Mer läsning

Annons