Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blogg: Det är dags att följa Amanda Landeblad

Amanda Landeblad, är Sveriges just nu bästa ungdomsryttare, och bloggar på na.se/kumla. Till vardags tränar hon sina hästar på en gård ute i Hörsta.

Annons
Amanda Landeblad.

Hur vill du  beskriva dig själv?– En tävlingsmänniska, som kämpar hårt för att lyckas med det jag gör. Jag är också glad och positiv.

Vad kommer du att blogga om?– Mestadels kring mitt dagliga arbete med hästarna, mitt upplägg tillsammans med dem och vad jag gör. Från kvart i sju på morgonen till efter klockan fyra varje eftermiddag tränar jag med hästarna. Kvällarna försöker jag ha fritid med att träffa kompisar och annat, så visst kan bloggen komma att handla även om mitt liv vid sidan av hästarna.

När började du tävla?– När jag var åtta år tävlade jag för första gången på en kompis häst. Jag fick även min första egna häst samma år, och fortsatte då att tävla med den.

Har du råkat ut för någon olycka någon gång, ridandes eller under ditt arbete med hästar?

– Nej, faktiskt inte. Jag har nog haft en väldig tur där.

Du vann nyligen hopptävlingen Young Riders. Vilket är ditt vinnarkoncept för att lyckas som tävlingsryttare?– Man måste räkna med att det tar mycket tid. All sport tar tid, och hästhoppningen är extrem på det sättet. För att lyckas tror jag också det krävs att man har några olika hästar igång samtidigt, så att man själv får så mycket träning som möjligt. Och också att man tar hjälp av olika tränare, eftersom olika tränare ser olika saker.

Vad är det bästa med att bo i Kumla, enligt dig?– Det bästa med Kumla är väl att jag har mina föräldrar här, som hjälper mig mycket. Även mina närmsta vänner har jag här. Men jag är öppen för att flytta någon annanstans där jag skulle kunna få ännu mer träning.

Mer läsning

Annons