Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boende vill ha bort trafikaos

Under en längre tid verkar den kaosartade trafiksituationen i Hällabrottet varit på många boendes läppar.

Annons

I en skrivelse till tekniska kontoret på Kumla kommun påpekar en Hällabrottsbo att trafiksituationen behöver förbättras ur säkerhetsaspekt.

Bland annat framförs ett önskemål om en svängfil för dem som svänger av mot samhället under riksvägsbron. En likadan konstruktion är önskvärd där riksväg 52 möter Örstavägen vid hastighetskameran.

Vidare anser de boende att hastigheten måste sänkas på Yxhultsvägen – endera genom farthinder eller att högsta tillåtna hastighet blir 30.

Ingenjör Bertil Ringqvist på tekniska kontoret är inne på samma linje. I sitt svar upplyser han om att kommunen jobbar för att hastigheten på riksvägen ska sänkas till 70 och att det ska bli stopplikt för dem som kommer Örstavägen. I de fallen är det Trafikverket som har ansvaret, men länsstyrelsen som ytterst fattar beslut.

När det gäller Yxhultsvägen är den kommunens enskilda angelägenhet och här har en sänkning av hastigheten till 40 föreslagits.

När det slår igenom är ännu inte bestämt. Några andra fartdämpande åtgärder är inte aktuella utmed Yxhultsvägen som är en genomfartsväg.

Mer läsning

Annons