Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bolag vill etablera ny förskola i Kumla

Kids2Home Skoldrift AB har ansökt om att få starta en ny förskola i Kumla med plats för 90 barn. Redan till oktober vill bolaget vara igång, om ansökan tas väl emot av Kumla kommun.

Annons

Kids2Home bedriver i dag tre förskolor i Uppsala med totalt 220 barn och 45 anställda. Under augusti öppnar de även en förskola i Ekerö.

Nu har företaget ansökt till Kumla kommun om att få starta en förskola med fem avdelningar i åldern 1-5 år. Totalt 90 barn räknar det med att kunna ta emot. På förskolan ska det finnas upp till två utbildade förskollärare och två barnskötare per avdelning plus köksansvarig och förskolechef.

KorstagatanLokaliseringen är tänkt till landstingets tidigare lokal på Korstagatan intill Kumlaby skola, som stått tom sedan Hudkirurgiska mottagningen flyttade därifrån. Förhandlingar pågår mellan Kids2Home och fastighetsägaren Kumla Fastigheter AB.

Kids2Home beskriver sin verksamhet i ansökan med att den erbjuder längre öppettider än vad som vanligtvis brukar göras, extra föräldratjänster som morgonfika, lunch- och middagslådor, barnpassning och barnlämning.

Pedagogiken på förskolan ska vara med betoning på matematik, ett rum ska innehålla ett ”minimattelabb”. Livskunskap och motorik och rörelse hör även det till saker som förskolan vill lägga extra tyngd på.

InflyttningskommunKumla är som bekant en inflyttningskommun, och köerna till de befintliga förskolorna har det senaste året varit ett hett diskussionsämne.

Senast i början på juni beslutade barn- och utbildningsnämnden att snabbutreda hur man ska kunna få fram 80 nya förskoleplatser.

Hittills har ingen extern aktör släppts in för att bedriva verksamhet som alternativ till det kommunala.

NA har sökt Stefan Svensson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden, samt Pär Uppman, vd för Kids2Home, men de har inte gått att nå för en kommentar.

Mer läsning

Annons