Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bostäder ska tillåtas växa upp på trädgårdsmästerimark

Kumla kommun gör sig beredd att ta emot fler kommuninvånare. Därför ska detaljplanen ändras för den gamla trädgårdsmästeritomten vid vattentornet.

Annons
Här vill Kumla kommun att det byggs bostäder. För att det ska bli möjligt måste detaljplanen för den gamla trädgårdsmästeritomten i kvarteret Grodan göras om. På sikt kan det villatomter eller hyresrätter där de nedgångna växthusen står i dag.

Det är för tomten Grodan 1 som ägs av kommunen som detaljplanen ska ändras, i dag är den endast upplåten för odling. Tanken är att den ska bebyggas och styckas upp i tre villatomter. Det beslöt miljö- och byggnadsnämnden vid sitt senaste möte.

Det blir nu miljö- och byggnadsförvaltningens uppdrag att upprätta förslag till detaljplan för samråd enligt plan- och bygglagen för tomten som ligger i hörnet av Rosenhillsgatan, Fabriksgatan och Hammarbergs väg.

Planen innebär att tillgången till tomter i de centralare delarna i Kumla ökar i ett redan befintligt bostadsområde.

Miljöpartisten Jan Nilsson fick igenom ett tillägg som innebär att det även ska gå att bygga radhus med hyresrätt på tomten.

Vid nämndmötet ansåg sig nämndens ordförande Katarina Hansson (S) vara jävig och deltog inte i handläggningen av ärendet.

Mer läsning

Annons